Тимошенко назвала неправдою те, що Україна найбільше потерпає від кризи

Тимошенко назвала неправдою те, що Україна найбільше потерпає від кризи
Reuters

Про це прем'єр заявила сьогодні, 24 лютого, під час наради з головами обласних рад за участю голови Верховної Ради Володимира Литвина.

"Ті люди, особливо політики, які кажуть, що в системі світової економічної кризи Україна в найгіршому положенні - це абсолютно не відповідає дійсності", - сказала Юлія Тимошенко.

При цьому вона застерегла політиків від використання економічних показників України для того, щоб Україна опинилася на узбіччі.

Прем'єр зазначила, що за темпами промислового виробництва Україна посідає середні місця у порівнянні з іншими країнами, зокрема, з Казахстаном і Росією. Вона також наголосила, що темпи падіння промислового виробництва в Україні склали 16,1% проти 19,9% - в Росії та 10,4% - у Казахстані.

Як вважає прем'єр, в умовах світової економічної кризи для подолання її наслідків в українській економіці необхідно координувати дії всіх гілок влади.

Вона запропонувала керівникам обласних рад обрати свого представника, який зміг би бути присутнім на засіданнях уряду.

"Цей постійний представник буде працювати, по суті справи, як представник вашого колегіального органу. Він зможе завчасно отримувати всі проекти постанов уряду та урядових рішень, він зможе вносити від вашого імені зміни, доповнення та зауваження, а, крім того, і ви через нього зможете самі ініціювати внесення певних нормативних актів - проектів постанов і розпоряджень уряду, змін в діючі закони і змін в діючі рішення уряду ", - зазначила вона.

Тимошенко також запропонувала головам облрад взяти активну участь у підготовці змін до закону про державний бюджет, які відповідно до законодавства повинні бути внесені до парламенту у травні 2009 року.

Як повідомлялося, під час засідання Асоціації міст України прем'єр запропонувала ввести посаду віце-прем'єра з регіональної політики. Вона закликала мерів міст висунути свого кандидата на цю посаду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK