Шуфрич закликав Тимошенко приступити до процедури імпічменту Ющенка

Шуфрич закликав Тимошенко приступити до процедури імпічменту Ющенка
kievgrad.com

У своїй заяві Шуфрич наголосив, що тільки шляхом подачі подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади голови НБУ Президент зможе стабілізувати ситуацію на валютному ринку.

"Я вважаю, що заради порятунку національної економіки, заради стабілізації банківсько-фінансової сфери, заради збереження національної валюти, у випадку, якщо Ющенко не відреагує на ситуацію, що склалася навколо гривні, фракція Тимошенко в парламенті зобов'язана розпочати збір підписів за створення слідчої комісії і проведення процедури імпічменту ", - говорить він.

На думку депутата, не зробивши цього, БЮТ продемонструє своє небажання навести порядок у країні.

"Якщо цього зроблено не буде, це означатиме тільки одне: розуміючи, що перспективи залишитися при владі як у Ющенка, так і у Тимошенко ніякої немає, вони наостанок вирішили пограбувати країну, забрати у людей останнє", - додав регіонал.

Створення відповідної комісії у Раді він назвав іспитом для БЮТ, а також підкреслив, що його політсила обов'язково підтримає таку ініціативу.

Нагадаємо, місяць назад прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що оголошення імпічменту Президенту є недоцільним на нинішньому етапі і може призвести до дестабілізації ситуації у країні.

Верховна Рада ухвалила закон Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію та тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради 15 січня. Цим законом, зокрема, передбачені особливості діяльності спецкомісії, яка буде займатися проведенням розслідування обставин вчинення Президентом державної зради, а також визначена процедура імпічменту.

7 лютого Президент повернув цей закон у Раду зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. Спікер Володимир Литвин заявив, що парламент повинен врахувати пропозиції Президента, а заступник глави Секретаріату Президента зазначила, що, в цьому випадку, Президент підпише закон.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK