Ющенко попросив Медведька оцінити дії Беркута у Мирному

Ющенко попросив Медведька оцінити дії Беркута у Мирному
president.gov.ua

"Широкого розголосу серед громадськості набув факт застосування спеціальних засобів працівниками спеціального підрозділу міліції Беркут в селі Мирне Автономної Республіки Крим, що призвело до поранення місцевого жителя М. Хаїрова", - йдеться у листі Президента на ім'я Олександра Медведька.

"Мене як главу держави особливо турбує те, що від непрофесійних дій працівників міліції постраждала невинна людина", - сказав Ющенко у своєму листі.

Також він зазначив, що Медведько повинен особисто проконтролювати прийняття невідкладних заходів прокурорського реагування, дати правову оцінку діям відповідних службових осіб та про результати поінформувати Президента України в тижневий термін.

Нагадаємо, учора спікер Ради Володимир Литвин заявив, що політичні спекуляції у зв'язку з діями Беркута щодо сім'ї кримських татар у Сімферополі 22 лютого - неприпустимі. 

Раніше прес-секретар Президента Ірина Ваннікова заявила, що главі МВС Юрію Луценку слід піти у відставку. Також вона повідомила, що Віктор Ющенко зажадав від Луценка до 4 березня виплатити матеріальну компенсацію родині кримських татар, яка постраждала під час проведення операції Беркута в селищі Мирне Сімферопольського району Криму. Дії працівників міліції Президент назвав "нелюдськими і вкрай непрофесійними".

Луценко, у свою чергу, заявив, що не має наміру подавати у відставку у зв'язку з інцидентом в Криму. Він констатував непрофесійні дії міліції під час проведення операції, в результаті якої постраждала родина кримських татар, і пообіцяв покарати винних. Міністр також пообіцяв, що МВС відшкодує збитки родині.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK