Тимошенко заявила про намір подолати вето на закон про підтримку Артека

Тимошенко заявила про намір подолати вето на закон про підтримку Артека
tymoshenko.com.ua

"Накладання вето на закон про Артек - це просто сьогодні виклик не тільки дітям, а всьому суспільству, тому ми наполягатимемо на тому, щоб у перший тиждень роботи Верховної Ради першим питанням було поставлено питання подолання цього вето і нормальне фінансування Артека", - сказала Тимошенко сьогодні на засіданні уряду.

Прем'єр також повідомила, що сьогодні на засіданні уряду планується заслухати звіт про стан справ у міжнародному дитячому центрі Артек.

"Я хотіла б, щоб ми сьогодні почули про всі кроки, які робить уряд для того, щоб діти нормально жили і навчались у відомій світовій оздоровниці Артек", - додала Тимошенко.

Як повідомлялося, вчора вона назвала саботажем ветування Президентом закону про державну підтримку дитячих центрів Артек і Молода гвардія і законів про першочергові законопроекти щодо мінімізації наслідків кризи.

Нагадаємо, Президент застосував право вето до Закону Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів Артек і Молода гвардія 20 лютого. Його було прийнято Радою 3 лютого.

На думку Ющенка, прийнятий закон має ряд недоліків, які створюватимуть перешкоди в роботі зазначених дитячих установ. Представник Президента в Кабміні зазначив, що це вето жодним чином не заблокувало діяльність цих дитячих центрів. За його словами, Президент не міг не помітити, що в законі при визначенні розміру земельних ділянок, які надано в постійне користування центру Артек і належать до земель державної власності і не підлягають відчуженню, не враховано земельну ділянку розміром 2,8 гектара колишнього пансіонату Аю -Даг (із пляжною зоною), яка знаходиться в Артеку на праві господарського відання.

"Це дозволить зберегти його в державній власності", - сказав представник Ющенка, зазначивши, що дане зауваження є принциповим.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK