ЗМІ: З магазинів трьох областей України зникла сіль

ЗМІ: З магазинів трьох областей України зникла сіль
Reuters

Учора до 10 години ранку з прилавків магазинів та ринків Харкова повністю зникла сіль. Як повідомили Ъ у низці торгових точок, за останні два дні покупці придбали місячний запас солі.

"Якщо раніше брали максимум дві пачки, то зараз одразу по 10-15", - розповів продавець ТЦ Казка Наталія Дрозд. На кіосках з'явилися оголошення "солі немає". Одночасно з дефіцитом солі в місті виник дефіцит сірників.

Підвищений попит на сіль, як уже повідомлялося, спостерігається і в Полтавській області. Зокрема, у Кременчуці цей продукт взагалі зник з прилавків. Начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва Полтавської облдержадміністрації Михайло Бугрій заявив, що ніяких об'єктивних причин для такої паніки немає.

За його словами, соляні заводи працюють у звичному режимі. "Ми збільшили завезення необхідних товарів, але люди закуповують їх великими партіями", - сказав він.

Жителі Полтави купують відразу по 10-12 кг солі. Через це в деяких магазинах ціни на сіль різко підвищилися. Якщо тиждень тому кілограмову пачку можна було купити за 1 грн., то зараз вона коштує 2,50-7 грн.

"За останні три дні ми продали річний обсяг солі", - розповів журналістам приватний підприємець із села Хомутець Миргородського району Іван Чайка. У деяких супермаркетах області встановили ліміт - не більше 4,5 кг солі на руки.

Спостерігається ажіотаж і у Дніпропетровську. "Ми не встигаємо викладати упаковки з сіллю на полиці. При цьому у нас немає проблем з поставками", - зазначила продавець-консультант одного з супермаркетів АТБ.

Причиною різкого підвищення попиту на сіль, як з'ясувало видання, стали чутки про швидке закриття найбільшого виробника солі держпідприємства Артемсіль. Однак, підприємство виступило з офіційним спростуванням інформації про закриття заводу з виробництва солі.

"На даний час ДП Артемсіль відвантажує продукцію в широкому асортименті усім споживачам, які живуть як в Україні, так і за її межами. Відпускна ціна - 41 коп. За 1 кг фасованої солі - залишається незмінною з минулого року, і найближчим часом не підвищиться" , - йдеться в заяві ГП.

Виробники харчової йодованої солі також стверджують, що ціни на їхній товар не зміняться. "Ніякого підвищення цін на нашу продукцію не планується", - запевнив Ъ комерційний директор КНПП Йод Олег Нагорний.

Також видання зазначило, що, на думку деяких дистриб'юторів, ситуація, що склалася в трьох областях, не повинна повторитися у Києві. "Я не бачу ніякого ажіотажного попиту на сіль у столиці і не бачу причин, чому він повинен виникнути", - сказав комерційний директор ТОВ Квіза Трейд (мережа Велика Кишеня) Дмитро Каширін.

Водночас, за словами директора ТОВ О `кей Україна Войцеха Гвардіса, у київському супермаркеті мережі сіль є, але в останні дні попит на неї зріс. "Причина тому - зайве нагнітання ситуації у пресі", - заявив він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK