Кількість контрактників в українській армії перейшла за 50%

Кількість контрактників в українській армії перейшла за 50%
novosti.err.ee

"Професійна армія сьогодні пов'язана з військовою службою за контрактом. Сьогодні у нас 53% тих, хто служить за контрактом. Професійна армія - це дуже дороге задоволення", - заявив Єхануров в ефірі радіо Ера.

"Коли в лютому минулого року я підписував відповідну програму переходу на контрактний принцип комплектування, ціна питання була 49,5 млрд. грн., які необхідно було вкласти, щоб створити професійну армію, - заявив міністр.

Однак він повідомив, що минулий рік пройшов без виконання вимог цієї програми, оскільки достатніх коштів так і не було виділено.

Тим не менше Єхануров очікує, що через складну економічну ситуації в державі люди будуть йти в армію.

"Але виникає інша проблема: сьогодні на строкову службу ми відбираємо одного з 8-10 хлопців і тому беремо кращих. А контрактників ми не вибирали і сталося так, що у нас виникли проблеми з якістю контрактників", - підкреслив він.

За словами міністра, у даний час Міноборони посилило вимоги до контрактників. "Тому зараз ми готуємо пропозиції до зміни відповідної програми і плануємо перехід до професійної армії до кінця 2015 року", - додав Єхануров.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK