Ющенко і Тимошенко не порушували питання про зміну голови НБУ

Ющенко і Тимошенко не порушували питання про зміну голови НБУ
president.gov.ua

"Це питання не зачіпали на сьогоднішній ранковій зустрічі", - сказала глава уряду.

Нагадаємо, що 26 січня Верховна Рада скасувала свою постанову від 2004 року про призначення Володимира Стельмаха головою Національного банку України. Віктор Ющенко оскаржив це рішення у Конституційному суді.

Слід також зазначити, що сьогодні Ющенко у ході антикризової наради закликав політиків "припинити президентські виборчі кампанії, які дехто розпочав, до 1 липня 2009 року" та запропонував проводити зустрічі такого формату щопонеділка.

Також під час наради Президент висловив переконання, що жодних економічних підстав для нинішнього рівня валютного курсу немає і запропонував три принципи виходу із кризи.

Підсумовуючи зустріч із головою Кабміну, спікером ВР, головою НБУ, представником опозиції і секретарем РНБО, Ющенко заявив, що сторони домовилися про спільні дії із подолання кризи, і вирішили до понеділка підготувати спільний документ для МВФ.

Водночас, Тимошенко після закінчення наради заявила, що Президент пообіцяв їй сьогодні підписати спільну заяву на адресу МВФ, а також висловила надію, що 2 березня буде підписана спільна декларація керівництва країни у Міжнародний валютний фонд про подальшу співпрацю.

Крім того, сьогодні МВФ поставив умову Україні для виділення другого траншу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK