СПУ створила нову партію

СПУ створила нову партію
commersant.ua

За її створення проголосували сьогодні делегати установчого з'їзду Партії дітей війни, повідомляє прес-служба Соціалістичної партії України.

На з'їзді були затверджені устав і програма партії. Лідером політичної сили одноголосно вибраний Анатолій Пачаєвський - Герой України, депутат Вінницької обласної ради.

Виступаючи перед делегатами з'їзду, Пачаєвський зазначив, що сьогодні в Україні майже 8 мільйонів громадян, чиє дитинство припало на військові роки. "І сьогодні вони змушені боротися за свої права, за виконання закону про захист дітей війни, прийнятого з ініціативи Соціалістичної партії України ", - звернувся він до делегатів.

Пачаєвський підкреслив, що прийнятий три роки тому парламентом закон про захист дітей війни не виконується урядом. "Сьогодні діти війни відстоюють у судах свої права: більше 1 мільйона 270 тисяч заяв подано в суди, майже двадцять тисяч із них суд задовольнив", - сказав він.

На з'їзді виступив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз. Він сказав, що "ідея створення такої партії народилася в СПУ й визрівала вже давно".

За словами Мороза, діти війни зараз страждають "від непрофесійної політики влади, від небажання уряду виконувати закон, відповідно до якого цим людям належить 30% надбавки до пенсії, 20% знижки при оплаті комунальних послуг, і низка  інших пільг".

З'їзд затвердив гасло Партії дітей війни: "Домоглися прийняття закону - доможемося його виконання!".

"Як логотип обраний знаменитий пам'ятник радянському воїнові - визволителеві, з дівчинкою на руках, який стоїть у Берліні. Ця емблема буде й на малиновому прапорі нової партії", - повідомляє прес-служба СПУ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK