Звільнення Фаїни: Ющенко нагородив чотирьох розвідників

Звільнення Фаїни: Ющенко нагородив чотирьох розвідників
Фото Миколи Лазаренка

Як повідомив глава Секретаріату Президента Віктор Балога, держава високо оцінила мужність і професіоналізм співробітників спецслужби, які домоглися звільнення українських моряків.

"Ющенко особисто контролював весь комплекс оперативних заходів, найменші деталі переговорів з піратами. Всі практичні кроки для проведення успішної операції координували Секретаріатом, точніше, дуже вузьким колом його керівників", - заявив Балога.

Він зазначив, що ця щоденна робота не афішувалася, щоб не допустити найменшого ризику зриву плану зі звільнення моряків і судна.

"Адже навіть незначний витік інформації про те, хто реально займається плануванням і фінансуванням операції, міг змінити її хід в небажаному напрямку", - заявив Балога.

За його словами, "хаотично зовнішні втручання у цю справу різних посередників, політиків та інших сторонніх персонажів, які нічого не розуміють у таких специфічних питаннях, проте дуже хотіли засвітитися перед журналістами, додали екіпажу Фаїни принаймні два місяці перебування під прицілом автоматів".

Як повідомлялося, 13 лютого, у київському аеропорті Бориспіль приземлився літак з членами екіпажу судна Фаїна на борту.

Спеціальними нагородами Служби зовнішньої розвідки були нагороджені двоє представників спецслужби Кенії за сприяння в звільненні Фаїни.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK