Огризко підготувався до виступу в Раді

Огризко підготувався до виступу в Раді
Reuters

Про це повідомив сьогодні на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич. "Міністр завжди готовий звітувати щодо будь-яких питань діяльності МЗС, якщо цього вимагає порядок денний", - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні на погоджувальній раді парламенту спікер Володимир Литвин заявив, що завтра, 3 березня, Рада заслухає інформацію Огризка щодо рішення Міжнародного суду ООН стосовно острова Зміїний і прилеглих до нього територій.

Литвин також звернувся до профільного комітету парламенту з тим, щоб це питання було підготовлено до розгляду, і щоб у сесійній залі "відбулася спокійна, виважена розмова".

Крім того, лідер фракції КПУ Петро Симоненко під час погоджувальної ради запропонував Раді 3 березня розглянути питання про відставку Огризка.

"Я закликаю всіх більш принципово розглянути і завтра ухвалити рішення про відставку міністра закордонних справ", - сказав Симоненко, зазначивши, що відставкою Огризка Рада повинна продемонструвати свою принциповість, оскільки "вже посягнули на цілісність держави" - так політик оцінив рішення Міжнародного суду ООН щодо делімітації чорноморського шельфу між Україною та Румунією.

Минулого тижня фракція Партії регіонів також виступила за розгляд парламентом відставки Огризка 3 березня. Зокрема, голова комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов ініціював відставку міністра після того, як він попередив посла Росії Віктора Черномирдіна про можливість оголошення його персоною нон-ґрата в Україні.

Водночас, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко сьогодні заявив, що фракція не голосуватиме за відставку Огризка. "Ми не будемо голосувати за відставку Огризка. Ні. Категорично", - сказав він, зауваживши, що всі кадрові питання повинні розглядатися пакетом.

Нагадаємо, минулого тижня голова депутатської групи "За Україну!, що входить до складу фракції НУ-НС, В'ячеслав Кириленко заявив, що у відставці міністра закордонних справ, окрім фракцій Партії регіонів і Компартії, зацікавлена і фракція БЮТ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK