Ющенко назвав ситуацію у Києві "театром абсурду"

Ющенко назвав ситуацію у Києві "театром абсурду"
Прес-служба Президента

Про це Президент заявив, відкриваючи нараду з головами районних державних адміністрацій Києва.

Він зазначив, що Київ - особливе місто - фінансовим, економічним, культурним центром держави, й інші регіони беруть приклад з Києва. "Хотілося б, щоб робота київської влади була прикладом для всієї країни, але, на жаль, ми маємо зворотний приклад", - сказав Ющенко.

Земельні афери

Президент висловив обурення щодо ситуації у земельній сфері столиці.
"Порушення, які відбуваються у земельній сфері, просто вражають. За інформацією Генеральної прокуратури, є багато випадків порушення земельного законодавства у Києві", - зазначив Ющенко.

За словами Президента, тільки за 2008 рік зафіксовано 1341 випадок порушення земельного законодавства.

Також Ющенко звернув увагу присутнього на нараді генерального прокурора Олександра Медведька на ситуацію, що склалася у Києві і попросив дати оцінку всім незаконним діям із землею у місті.

Крім того, він розкритикував бюджетну політику київської влади. "Прикрим є той факт, що бюджет міста на 2009 рік не прийнято. Існують, я б сказав, фатальні протиріччя між позицією уряду і київською владою", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що в результаті суперечностей між владою Києва та урядом у 2009 році пропонується практично в 2 рази зменшити бюджет міста, а цього, на його думку, робити не можна.

"Жоден бюджет міста не скорочується у 2 рази порівняно з минулим роком. Це свідчить про те, що між Кабміном і мерією немає діалогу. Я ініціюю розгляд цього питання", - зазначив він.

Тарифна сфера

Також Президент розкритикував дії київської влади у тарифній сфері, її намір ввести плату за медичні послуги, а також закликав її покращити ситуацію із заборгованістю по зарплаті в місті.

Окремо Віктор Ющенко підняв питання про в'їзд у місто вантажівок. Ющенко запропонував, щоб їх пускали в столицю тільки у ранкові та вечірні години пік.

"Я звернувся до КМДА переглянути обмеження на в'їзд вантажівок і запропонував ввести це обмеження тільки у ранкові та вечірні години пік", - сказав Ющенко.

Також у ході наради він закликав київську владу врегулювати заборгованість міста за спожитий газ.

Сам міський голова Києва перетворився у постійний об'єкт жартів, на автора проектів, які принижують і обурюють громадськість міста

Президент вважає, що ситуація у Києві в умовах економічної кризи є непростою, існує напруженість у бюджетній та соціальній сферах, і влада міста з нею не справляються.

"Сам міський голова Києва перетворився у постійний об'єкт жартів, на автора проектів, які принижують і обурюють громадськість міста", - вважає Президент.

Ющенко зауважив, що в цей час місцева влада організує мітинги на свою підтримку. "Все це призводить до театру абсурду", - сказав Президент, додавши, що хотів би закликати сьогодні всі сторони конфлікту "охолодити свої емоції і знайти тверезу, здорову відповідь на виклики, які існують у місті". Він закликав Київміськадміністрацію знайти адекватні рішення тим викликам, які стоять перед містом.

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький не з'явився на нараду під головуванням Президента України Віктора Ющенка, де планувалося заслухати звіт керівництва Києва.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK