Рада вирішила заслухати Наливайченка

Рада вирішила заслухати Наливайченка
Reuters

За відповідне рішення проголосували 372 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Водночас, спікер Володимир Литвин зазначив, що запрошується сьогодні в парламент або Наливайченко, чи то особа, яка "виконує ці обов'язки".

На репліки народних депутатів, що тільки Наливайченка потрібно запросити, Литвин відповів, що він перебуває у відрядженні, але не уточнив, де саме.

Запросити до сесійної зали Наливайченка сьогодні зажадала фракція БЮТ. Зокрема, про це раніше повідомив заступник голови фракції Андрій Портнов.

Він зауважив, що сьогоднішнє пленарне засідання Верховної Ради не проходитиме в нормальному режимі, поки Наливайченко не з'явиться в парламент, і не буде звільнено незаконно заарештованого працівника Енергетичної митниці.

Крім того, Портнов повідомив, що фракція БЮТ зареєструє проект постанови про створення ТСК для розслідування фактів корупції у вищих ешелонах влади і політичних репресій.

Також, за словами депутата, фракція БЮТ вимагає, щоб до парламенту прибув заступник генерального прокурора Віктор Пшонка. У зв'язку з цим, зазначив Портнов, фракція БЮТ ініціює оголошення перерви в пленарному засіданні та проведення консультації лідерів фракції.

Заступник лідера фракції БЮТ також повідомив, що рішення про арешт працівника Енергетичної митниці буде оскаржено в суді.

Після того, як Рада вирішила заслухати інформацію в. о. голови СБУ, у пленарному засіданні було оголошено перерву до 11:20 на вимогу фракцій БЮТ та Блоку Литвина.

Під час перерви відбулося засідання лідерів фракцій з питань порядку денного. Зокрема, обговорювалося питання розгляду законопроектів про порядок призначення керівництва СБУ і виконання обов'язків голови СБУ, якщо тривалий час не подається відповідна кандидатура.

На розгляді цих питань наполягала фракція БЮТ. Депутати проводили голосування за включення цих законопроектів до порядку денного, однак воно не було результативним.

Після закінчення перерви Литвин повідомив на засіданні парламенту, що Рада протягом 40 хвилин планує розглядати питання щодо затримання представника Енергетичної митниці. За його словами, на погоджувальній раді досягнуто домовленість, що "як тільки прибуде в. о. голови СБУ, Верховна Рада України заслухає інформацію" щодо затримання представника Енергетичної митниці Тараса Шепітька.

Як сказав Литвин, передбачається, що це питання буде розглядатися 35-40 хвилин: 5 хвилин відводиться для інформації, 15 хвилин - для запитань, виступи народних депутатів триватимуть по три хвилини.

Нагадаємо, сьогодні вранці прем'єр-міністр України в аеропорту Бориспіль перед вильотом в Париж заявила про початок політичних репресій стосовно співробітників Енергетичної митниці за розмитнення 11 млрд кубометрів природного газу, що знаходиться в сховищах України, на користь Нафтогазу. Тимошенко повідомила про арешт митника за відмову розмитнити газ для RosUkrEnergo.

Також вона наголосила, що 11 млрд кубометрів газу було повністю розмитнено на користь Нафтогазу за угодою купівлі-продажу. "Їх офіційно і законно куплено, їх повністю розмитнено і сьогодні вони є власністю НАК Нафтогаз України, - сказала прем'єр.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK