Фонд Ахметова почав другий етап реконструкції музею в Пирогово

Фонд Ахметова почав другий етап реконструкції музею в Пирогово
uatrip.com.ua

Як повідомили у фонді, протягом 2009-2010 років планується завершити будівельні роботи із ремонту пішохідних доріг і водопроводу, а головну увагу зосередити на реставрації унікальних пам'яток, зокрема, вітряків із сіл Городище, Лівенці, Лютенські Будища та Благовіщенка.

При цьому у фонді нагадали, що в 2008 році було відреставровано п'ять вітряків із сіл Вільшана, Нурово, Сасинівка, Кононівка і Боровиця.
Крім того, в 2008 році завдяки Фонду Ахметова було відновлено ряд дахів етнографічних експонатів, відремонтовано систему освітлення експозиції, реконструйовано значну частину пішохідних доріг. З метою безпеки експонатів Музей отримав пожежні машини, яких до цього часу в Музеї не було.

Як зазначили у Фонді Розвитку України, грант Музею народної архітектури та побуту надано на 2008-2010 роки, і його загальна сума складе 15 млн грн. Загальна вартість робіт у Музеї в 2008 році склала понад 4 млн грн.

За словами директора Фонду Розвиток України Анатолія Заболотного, "мета нашої роботи з Музеєм народної архітектури та побуту - відновити інфраструктуру і відреставрувати пам'ятки Музею".

"Ми б хотіли зробити Музей більш комфортним для відвідувачів, більш сучасним. Саме тому відгукнулися на пропозицію Музею і Президії Національної академії наук відновити інфраструктурні елементи - дороги, водопровід, освітлення", - заявив директор Фонду.

"І, звичайно ж, найбільш важливе - пам'ятники. Ми продовжимо реставрацію вітряків, інших експонатів. Тут багато чого залежить від думки наукових працівників Музею про те, які експонати потрібно рятувати в першу чергу", - підкреслив Заболотний.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK