Арешт митника: Хорошковський відкинув звинувачення в порушенні законодавства

Арешт митника: Хорошковський відкинув звинувачення в порушенні законодавства
kmu.gov.ua

Про це Хорошковський сказав, виступаючи на засіданні парламенту з інформацією, що стосується факту затримання СБУ працівника Енергетичної митниці.

Зокрема, звертаючись до нардепів, Хорошковський відкинув звинувачення на адресу СБУ в тому, що вона порушила законодавство України при розслідуванні справи про транзитний газ RosUkrEnergo. "Ми не порушили ні однієї статті Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів", - підкреслив він, додавши, що "всі процесуальні дії щодо відкриття кримінальної справи нами абсолютно чітко виконані".

Також Хорошковський зазначив, що СБУ працює в режимі "щоденного спілкування" з Генпрокуратурою і узгоджує з нею "кожен свій крок". Він додав, що кримінальну справу порушено за ст.191 ч.5 Кримінального кодексу - присвоєння чужого майна.

У той же час, "митника затримано по іншій статті Кримінального кодексу, пов'язаній зі службовим злочином, і на підставі цього він і затриманий", сказав Хорошковський, зазначивши, що мова йде про транзитний газ, "який проданий підприємством Газпром Росії компанії RosUkrEnergo, починаючи з 2006 по 2008 рік ".

"Зміна режиму транзиту, відповідно до Митного кодексу, посадових інструкцій митного органу, а також до постанови уряду, можливо виключно за рішенням власника та за згодою митного органу".

"Якщо цього не було, то це вже - посадовий злочин", - підкреслив Хорошковський.

Звертаючись до народних депутатів, він запевнив, що ВР, приймаючи закони, констатувала рівність усіх форм власності, тому дивною є позиція, коли вважають, що захист однієї форми власності є важливішим, ніж іншої.

Крім того, сьогодні в Раді, звертаючись до бютівців, Хорошковський зазначив, що між ним і народними депутатами не виходить "професійної дискусії, тому що я беру участь у певному поданні з вашої сторони". "Тому я і граю ту саму гру, яку граєте ви", - сказав він.

Відповідаючи на запитання бютівця Олега Ляшко, чи не планує Хорошковський відмовитися від свого автомобіля Maybach і передати гроші на соціальні витрати, представник СБУ відзначив, що з 1996 року декларує свої доходи і ніколи не говорив, що він "бідна людина".

"Мабуть, було б зовсім несправедливо, якщо б я їздив на Maybach'у до того, а тепер почав би їздити на Запорожці", - сказав Хорошковський.

Він вважає недоречними закиди з боку представників фракції БЮТ про його непрофесійність на посаді голови Державної митної служби України. В. о. голови СБУ зазначив: "Згадайте, скільки разів прем'єр-міністр України говорила, що найкращий митник України - це Хорошковський Валерій Іванович".

"Коли я йшов з Інтера на цю митну службу, то, мабуть, я був для вас дуже хорошим", - додав він.

Також, за словами Хорошковського, йому вдалося зробити все, щоб митниця в минулому році принесла "додаткові 42 млрд гривень". "Для вас були дуже корисними вони (йдеться про зароблені митницею кошти), тому що могли говорити, що політика уряду суттєво покращилася", - сказав Хорошковський нардепам.
 
Як повідомлялося, сьогодні вранці, прем'єр-міністр України заявила про початок політичних репресій відносно співробітників Енергетичної митниці за розмитнення 11 млрд кубометрів природного газу, що знаходиться в сховищах України, на користь Нафтогазу. Тимошенко повідомила про арешт митника за відмову розмитнити газ для RosUkrEnergo.

Пізніше СБУ пояснила затримання тим, що 2 березня Служба порушила кримінальну справу про розтрату посадовими особами Національної акціонерної компанії Нафтогаз України 6,3 млрд куб. м. транзитного газу на суму понад 7,4 млрд гривень.

Рада за результатами заслуховування інформації Хорошковського доручила своєму голові Володимиру Литвину звернутися до генпрокурора з пропозицією невідкладно провести перевірку законності порушення кримінальної справи та затримання працівника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK