Ющенко підписав закони про ратифікацію нових міжурядових угод

Ющенко підписав закони про ратифікацію нових міжурядових угод
president.gov.ua

Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Як повідомляється, Ющенко підписав угоду між урядами України та Саудівської Аравії про сприяння та взаємний захист інвестицій.

Угода передбачає розвиток і зміцнення співпраці між Україною і Саудівською Аравією в сфері сприяння захисту інвестицій.

Вступ в силу цього документа дасть можливість поліпшити інвестиційний клімат і надасть можливість іноземним інвесторам використовувати міжнародно-правові механізми захисту інвестицій - більш стабільні в порівнянні з нормами національного права.

Також повідомляється, що нові закони значно зменшать можливість виникнення некомерційних ризиків, збільшать обсяги іноземних інвестицій, зроблять значний внесок у забезпечення стабільності української економіки.  

Президент підписав також закон про ратифікацію конвенції з Марокко про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень.

Необхідність підписання цієї конвенції пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних стосунках між резидентами України і Марокко, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції.

У свою чергу, це має особливе значення для України, оскільки її чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод.

Президент підписав і закон про ратифікацію угоди між урядами України та Алжиру про охорону інформації з обмеженим доступом.
Угода забезпечує виключно рівноправний партнерський характер взаємовідносин у процесі інформаційного обміну, не надає будь-яких переваг тій чи іншій стороні, зобов'язує сторони вживати необхідні заходи з охорони, отриманої під час співпраці інформації з обмеженим доступом.

Суб'єктами виконання угоди є органи державної влади, підприємства, установи та організації, які відповідно до українського законодавства проводять діяльність, пов'язану з державною таємницею і отримали дозвіл на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

Згідно з даними документами, компетентним органом, відповідальним за організацію діяльності та реалізацію угоди, з українського боку є СБУ.

Ющенко підписав також закон про ратифікацію угоди між урядами України та Таджикистану про міжнародне автомобільне пасажирське та вантажне сполучення та протокол про застосування цієї угоди.

Угода створює юридичну правову основу співпраці в галузі автомобільного транспорту, буде сприяти розвитку економічних і торговельних зв'язків з Таджикистаном, спрощення умов перевезень автомобільним транспортом, пасажирів і вантажів між двома країнами транзитом через їх території, а також в треті чи з третіх країн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK