Ющенко підписав закони про ратифікацію рішень Економради СНД

Ющенко підписав закони про ратифікацію рішень Економради  СНД
president.gov.ua

Про це повідомили в прес-службі Президента.  

Нагадаємо, закон був прийнятий парламентом 18 лютого.

Як повідомляється, введення в дію рішення економічної ради СНД забезпечить гармонізацію і удосконалення зовнішньоекономічної діяльності країн-учасниць СНД в частині застосування правил визначення країни походження товарів, які переміщаються на умовах вільної торгівлі.  

Фактично, цим законом буде встановлено вилучення з режиму вільної торгівлі цукру тростинного.  

Також, Президент України підписав закон про ратифікацію рішення економічної ради Співдружності незалежних держав про внесення змін до переліку умов виробничих і технологічних операцій.

Повідомляється, що введення в дію рішення забезпечить гармонізацію і удосконалення зовнішньоекономічної діяльності країн-учасниць СНД і розширення традиційних ринків збуту української продукції.  

Переліком встановлюється, що рослинні олії отримають статус походження за умови механічного очищення таких товарів шляхом відстоювання, фільтрування, обробки гарячою водою або парою, нейтралізації лугів або обробки різкою парою під вакуумом.

Для проведення повного циклу рафінації рослинних олій та їх фракцій, світовими лідерами в галузі технологій та обладнання використовуються 2 ідентичні процеси, які відрізняються способом виділення вільних жирових кислот: технологія лужного (хімічного) рафінування та технологія фізичного рафінування без застосування лугу.

Прийняте рішення дасть можливість українським підприємцям зберегти і розширити ринок збуту продукції в країнах СНД в рамках угод про вільну торгівлю.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK