У Києві хочуть встановити пам'ятний знак на честь Василя Стуса

У Києві хочуть встановити пам'ятний знак на честь Василя Стуса
gorod.cn.ua

Як повідомили у прес-службі УНП, днями вони спільно з активістами КУНу та Зеленого світу провели акцію проти вирубки скверу, розташованого за адресою м. Київ, пр. Перемоги, 119.

“Наступний крок, який має намір здійснити УНП, - встановлення пам’ятного знаку на місці розташування садиби сім’ї В.Стуса та залучення до цієї події авторитетних громадських діячів, народних депутатів України та представників Української православної церкви Київського патріархату”, – зазначається у повідомленні.

За інформацією прес-служби, два роки тому київська громадськість ініціювала створення скверу імені В.Стуса на незабудованій ділянці із зеленими насадженнями, де в 60-70-х роках стояв ошатний будиночок, на другому поверсі якого жив із дружиною й сином видатний український поет В.Стус. “Однак київська влада, проігнорувавши волю киян, віддала перевагу проекту створення на цьому місці розважального комплексу”, - констатує прес-служба УНП.

“Наприкінці лютого з’явилась інформація, що особи, які приватизували цю ділянку, мають намір вирубати реліктові та молодші дерева на ній, поки суд не скасував документів, виданих Київською міською владою з порушенням низки українських законів. Щоб не допустити цього, місцева УНП разом з представниками інших громадських організацій та небайдужими громадянами поновили інформаційні таблички про заснування скверу, які нещодавно знищили невідомі та зашипувала дерева, щоб запобігти їхньому знищенню”, - повідомили в прес-службі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK