Ющенко звернувся до українців: Зараз складно. Але все стане на свої місця

Ющенко звернувся до українців: Зараз складно. Але все стане на свої місця
AP
Текст звернення Віктора Ющенка до українців був опублікований сьогодні вранці на офіційному сайті Президента України. Нижче наводиться повний текст звернення: 

"Дорогий Український народе, 

Дорогі співвітчизники, 

Сьогодні - День народження Тараса Шевченка. 

Я хочу сказати про нас. 

Ми - великий, різний, непростий, щирий народ, який уміє сильно любити. Але часто і особливо переконливо - любити не себе. Ми - українці. Боремося за правду і найдужче - один з одним. Ми - українці. Титул цієї землі. "Великі самодержці". І вправні шукачі себе в чужому слові і в чужому житті. Досвідчені прохачі чужої ласки по чужих столицях. 

"Великих слів велика сила..." 

Це - ми. І, втім, це - також ми: 

Здатні на зміни. 

Здатні стати нацією. 

Вже сповнені цією ідеєю. Не розвіяні. Не розміняні. Не розкуплені. Здатні на вчинок. 

Якщо у вічності є дух, що не втрачає сили вести з Господом розмову за Україну і за нас, то, я вірю, що цей дух - Шевченко. 

Не ідол. Не божество. Не ікона. Дух. Наш вічний, праведний дух. Його день - це наше народження. Ми здатні цінувати Його день без фальшу, з природною людською шаною, за якою - повага до себе. 

Зараз складно. Зараз дуже непросто. Але все стане на свої місця. Я не маю жодного, найменшого сумніву, і цю впевненість хочу передати вам. 

"Блаженний муж на лукаву
Не вступає раду,
І не стане на путь злого
І з лютим не сяде..." 

Треба вірити у нашу силу. Треба бути собою. Треба намагатися діяти разом - особливо нині. Без корисливості, продажності, захланності. Допомагаючи один одному і добре усвідомлюючи вагу тієї мети, що перед нами. І ми все зуміємо зробити. 

Саме про це я хотів сказати сьогодні. У День Шевченка. У наш День. 

Сказане Ним - правдиве: 

"Діла добрих обновляться,
Діла злих загинуть..."

*** 

Нагадаємо, що сьогодні вранці Президент Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко і спікер українського парламенту Володимир Литвин поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Києва. 

Потім Ющенко відвідав Меморіальний музей Тараса Шевченка Будинок на Пріорці, створений 20 років тому, який є філією Національного музею Тараса Шевченка. 

О 12:00 у Національній опері України розпочалося урочисте зібрання з нагоди 195-річчя від дня народження Тараса Шевченка. У ході заходу Ющенко візьме участь у церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка і подивиться святковий концерт. 

Увечері, о 19:00 в Національній філармонії України відбудеться ще один концерт з нагоди річниці з дня народження поета. Очікується, що Віктор Ющенко відвідає і цей концерт, повідомляє офіційний сайт Президента України.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK