Експерти ООН: Нестримна корупція пронизує правоохоронну систему України

Експерти ООН: Нестримна корупція пронизує правоохоронну систему України
pkrf.ru

Як повідомляє Центр новин ООН, у доповіді, представленій в Женеві сьогодні, 9 березня, члени Робочої групи заявили, що стурбовані великою кількістю затримання, які проводяться в Україні. За даними експертів, багато затримання безпідставні і не реєструються. 

Однією з головних причин безпідставних затримань в Україні робоча група вважає зосередження повноважень в Генеральній прокуратурі, яка має функції, як в сфері кримінального переслідування, так і в сфері нагляду. Ще однією причиною, на думку експертів, є неефективна система захисту у кримінальних справах. При цьому фахівці ООН вважають, що загальна ситуація ускладнюється невтримною корупцією, що пронизує всю правоохоронну систему. 

Члени робочої групи, які представили цю доповідь, відвідали Україну на запрошення уряду наприкінці 2008 року. Делегація зустрілася з представниками державних органів, громадських організацій, родичами осіб, які утримуються під вартою, співробітниками внутрішніх механізмів моніторингу та представниками міжнародних та регіональних організацій у Києві, Донецьку, Сімферополі, Севастополі, Львові, Ужгороді, Мукачеві та Чопі. 

Члени групи провели особисті конфіденційні бесіди з півтора сотнями осіб, котрі утримуються під вартою осіб та близько ста колективних бесід в установах, де утримуються особи, позбавлені волі. 

Представники ООН вказали на хороший рівень співпраці з боку уряду України і звернули увагу на різні реформи в системі відправлення правосуддя, проведені з часу проголошення країною незалежності в 1991 році. Вони також висловили задоволення у зв'язку з існуванням ряду механізмів моніторингу, таких як Омбудсмен, мобільні групи з моніторингу та громадські ради, які виступають як інструменти боротьби з безпідставними затриманнями, хоча і зазначили, що існує потреба в подальшому зміцненні цих механізмів.  

Нагадаємо, що в лютому цього року міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що рівень корупції серед співробітників Державтоінспекції МВС знизився з введенням камер відеоспостереження на дорогах.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK