Експерти про перевибори: Балога видає бажане за дійсне

Експерти про перевибори: Балога видає бажане за дійсне
Прес-служба Президента

Таку думку висловив науковий директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської Академії Олексій Гарань. Зокрема він назвав заяву глави Секретаріату Президента Віктора Балоги про можливість у будь-який момент оголосити позачергові парламентські вибори дуже перебільшеними.

"Формальне існування коаліції не дозволяє Президенту скористатися правом розпуску парламенту. Швидше за все, Балога видає бажане за дійсне", - зазначив експерт.

Водночас, Гарань не виключив розпаду діючої і створення нової більшості за участю БЮТ і Партії регіонів.

Між тим, політолог Віктор Небоженко висловив думку, що такий розвиток подій міг би послужити причиною розпаду фракції БЮТ. Небоженко нагадав, що, незважаючи на нестабільність, діюча коаліція приймає більшість законопроектів уряду і успішно долає президентські вето.

На думку цього експерта, депутати діючої більшості розглядають високі шанси Юлії Тимошенко на перемогу в президентських виборах, як гарантію забезпечення власного політичного майбутнього.

Нагадаємо, 8 березня Віктор Балога висловив думку, що БЮТ може створити ефективну коаліцію в парламенті тільки з фракцією Партії регіонів. Раніше він заявив, що з приходом Тимошенко на пост прем'єр-міністра почалася економічна криза в Україні. Глава Секретаріату назвав призначення Тимошенко прем'єром черговою помилкою Президента.

6 березня Президент України висловився за проведення виборів у парламент за відкритими списками, а в місцеві органи влади - по мажоритарній системі. Між тим, прем'єр-міністр України заявила, що, з огляду на можливість внесення змін до Конституції, не хоче говорити про свою участь в президентських виборах.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK