Дослідження: Українці упереджено ставляться до ромів

Дослідження: Українці упереджено ставляться до ромів
ogoniok.com

Згідно з офіційною статистикою, в Україні мешкає близько 50 тисяч ромів, за неофіційними даними - в десять разів більше.

За словами представниці ромського жіночого фонду Чіріклі Земфіри Кондри, в українському суспільстві по відношенню до ромів існує упереджене ставлення і стереотипне сприйняття, ніби всі роми злодії або злочинці.

Земфіра Кондра також зазначила, що результати моніторингу підтвердили, що майже 70% ромів зіштовхувалися  з порушенням їх прав, однак більшість з них не знають, як захистити себе і куди звертатися. " Повірте, ромам не так легко захищати себе. Особливо, якщо вони потрапили до міліції або затримані на вулиці. І навіть, якщо вони хочуть захистити свої права, то не завжди можуть це зробити ", - зазначила представниця Кондра.

Вона повідомила, що фонд провів низку тренінгів для представників правоохоронних органів щодо дотримання прав ромів. Однак, за її словами, такими поодинокими акціями упередженого ставлення до ромів не змінити. " Потрібно циганам розповідати про їхні права. Особливо у маленьких містах і селах. Саме там роми стикаються з дискримінацією і порушенням прав людини ", - говорить Кондра.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK