Скандал між Києвом і Бухарестом: У РНБО побачили слід Москви

Скандал між Києвом і Бухарестом: У РНБО побачили слід Москви
Reuters

"Від нас у Румунії особливих таємниць немає, а от росіянам багато цікаво, особливо натовська тематика. Але оскільки російських дипломатів у Бухаресті опікують дуже щільно, могли діяти через українських, правда, і тут вийшов прокол", - повідомило джерело в РНБО.

Однак газета пише, що ця версія може мати і румунське походження. За даними Сегодня, Румунія активно намагається дискредитувати Україну в очах Європи, домагаючись, зокрема заборони на судноплавство по українському каналу Дунай-Чорне море.

У РНБО вважають, що якщо румуни зуміють переконати європейців і НАТО, що українські дипломати працювали на Росію, найближчим часом можуть відбутися аналогічні кроки проти українських військових аташе в Брюсселі, Парижі та Берліні.

Тим часом головне управління розвідки Міноборони України, чиїх співробітників вислали з Румунії, офіційних коментарів стосовно цього, як і раніше, не дає.

Як повідомлялося, у Румунії за звинуваченням у шпигунстві були арештовані молодший офіцер міністерства оборони країни Флорічел Акім і громадянин Болгарії Марінов Зіколов.

Відповідно до поширеної інформації, протягом кількох років вони передавали таємні документи румунського оборонного відомства третім країнам, серед яких фігурує Україна.

У зв'язку з цим ЗМІ повідомили про те, що українського військового аташе у Бухаресті вислали з Румунії і оголосили персоною нон-ґрата.

У відповідь на це влада України оголосила персонами нон-ґрата і видворила з країни військового аташе з питань оборони посольства Румунії у Києві Філіпа Раду, а також секретаря румунської Генконсульства у Чернівцях Юстініана Фокша.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK