Арештованого екс-суддю Зварича можуть прибрати - Ківалов

Арештованого екс-суддю Зварича можуть прибрати - Ківалов
gazeta.ua

"Для боротьби зі злочинністю - це дуже добре. А ось для особистої безпеки Зварича - не дуже. Такого свідка треба берегти як зіницю ока. Але корупціонерам, які залишаються на свободі, показання Зварича - як більмо в оці", - заявив Ківалов.

За його словами, як тільки правоохоронці затримували обізнаних фігурантів кримінальних справ і поміщали їх у звичайний ізолятор тимчасового утримання - ті, при загадкових обставинах, йшли із життя. При цьому Ківалов підкреслює, що встановити, що сталося у битком набитому кримінальним елементом слідчому ізоляторі, як правило, не вдається.

"За традицією, затриманого Зварича можуть помістити саме в такий, звичайний міліцейський ізолятор, де його може чекати небезпека. Тому правоохоронні органи повинні терміново вжити заходів, щоб гарантувати безпеку Зварича протягом усього терміну слідства і судового процесу. Потрібно виділити працівників, які відповідатимуть за його охорону.

Помістити затриманого в спеціальну камеру, де він міг би перебувати під цілодобовим контролем. Тільки із показаннями Зварича майбутній, найгучніший за історію незалежності України, судовий процес над суддівською корупцією матиме перспективу", - заявив Ківалов.

Він підкреслив, що в цьому прямий інтерес правоохоронців, які відповідають за утримання Зварича під вартою. "На відміну від корупціонерів, яких поки що не встановлено, їм вже точно не уникнути відповідальності, якщо з екс-суддею щось трапиться", - запевнив Ківалов.

Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України сьогодні, 10 березня, вночі доставили затриманого екс-суддю Ігоря Зварича до Києва.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK