У рамках операції Козаки на льоду український літак здійснив політ над Гренландією

У рамках операції Козаки на льоду український літак здійснив політ над Гренландією
brazd.ru

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони України, вже завтра літак здійснить перевезення першої партії пального з бази Туле (Данія) до станції Норд на острові Гренландія.

У Міноборони зазначають, що в рамках спільного українсько-датського проекту в сфері авіаційних транспортних перевезень Козаки на льоду, який триватиме до 27 березня, планується переправити майже 700 тисяч літрів пального в інтересах Данії, яка обрала партнером в цьому саме Україну.

До операції Козаки на льоду залучено два екіпажі в складі 10 українських військових льотчиків.

У військовому відомстві зазначають, що участь в операції Козаки на льоду дозволить підтримати натренованість літно-інструкторського складу та підготувати в складних умовах Арктики два екіпажі до виконання польотів на міжнародних повітряних трасах.

Загальний наліт за цей час складе більше 100 годин, а зароблені в рамках реалізації цього проекту кошти підуть на відновлення справності військово-транспортних літаків Ан-26, які стоять на озброєнні Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомлялося, міністр оборони України Юрій Єхануров підкреслює правильність обраного шляху розвитку армії та суспільства за європейськими і євроатлантичними стандартами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK