Партія регіонів не заперечує можливості створення коаліції з БЮТ

Партія регіонів не заперечує можливості створення коаліції з БЮТ
Новинар
"На сьогоднішній день ніяких переговорів не ведеться. Водночас, Партія регіонів ніколи не відмовлялася від конструктивного діалогу з іншими політичними силами.

Ми і сьогодні готові обговорювати в процесі такого діалогу будь-які конфігурації - як свої власні, так і ті, що пропонуються нам. Але потрібно розуміти, що для нас коаліція - не самоціль, а засіб для подолання системної кризи в Україні ", - сказав Колесніков.

Виходячи з цього, за його словами, регіонали вважають "доцільним переформатування парламентської більшості (і, як наслідок, органів виконавчої влади) лише в тому випадку, якщо ці дії спрямовані на подолання кризи в економіці та соціальній сфері".

"Відповідно, будь-які конституційні зміни можливі тільки в рамках заходів з подолання затяжної, я б навіть сказав - хронічної, кризи влади. І тут, на наше глибоке переконання, має бути приділено необхідну увагу реформі системи місцевих органів влади, що передбачає передачу значної частини повноважень місцевим органам самоврядування ", - підкреслив заступник голови Партії регіонів.

"Тільки при дотриманні цих принципових для нас умов переговори про об'єднання будуть мати практичний сенс", - резюмував він.

Нагадаємо, що сьогодні спікер Ради Володимир Литвин звернувся до Президента, прем'єра, лідерів парламентських фракцій і всіх політиків з проханням провести загальнонаціональний круглий стіл щодо облаштування України. У своєму зверненні він, зокрема, зазначив, що вкрай важливо для суспільства, щоб конституційна більшість у Верховній Раді з'явилася як результат розуміння і консенсусу всіх політичних сил і не була антипрезидентською. Він додав, що формально Пaртія рeгіонов і БЮT можуть створити таку конституційну більшість, проте такий союз у цій справі призведе до нового витка поляризації країни.

Як повідомлялося, 8 березня глава Секретаріату Президента Віктор Балога висловив думку, що БЮТ може створити ефективну коаліцію в парламенті тільки з фракцією Партії регіонів. Раніше він заявив, що з приходом Тимошенко на пост прем'єр-міністра почалася економічна криза в Україні і назвав її призначення прем'єром черговою помилкою Президента.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK