Нацкомісія заборонила Хостел 2 і попросила істориків дати оцінку фільму про Голодомор

Нацкомісія заборонила Хостел 2 і попросила істориків дати оцінку фільму про Голодомор
lean-m.ru

На засіданні НЕК розглянула результати експертизи наданого Національною радою з питань телебачення і радіомовлення відеозапису документального фільму про Голодомор 1933 року Невивчені уроки історії, який демонструвався російським телеканалом РТР-планета 11 листопада 2008 року.

Нацкомісія вирішила звернутися в Інститут історії України НАН України, Інститут національної пам'яті України, Центральний Державний історичний архів України в Києві та Інститут української археографії та джерелознавства ім. Грушевського - щодо достовірності викладених у фільмі фактів; в Інститут педагогіки АПН України - щодо епізодів фільму про виклад історії в школах України; в Інститут психології ім. Костюка АПН України - щодо аналізу фільму і в Національну юридичну академію ім. Я. Мудрого - щодо наданої у фільмі інформації історично-правового характеру.

Крім цього, НЕК розглянула висновки своїх експертів щодо фільму Хостел 2. Комісія визнала, що ця стрічка не відповідає вимогам ст. 2 Закону України Про захист суспільної моралі, оскільки пропагує культ насильства і жорстокості.

Члени НЕК вирішили звернутися до Державної служби кінематографії щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсними виданих прокатних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільму, а також інформувати МВС і Нацраду про прийняте рішення.

Також комісія визнала, що київські кінотеатри Дружба, Мегаплекс блокбастер і Мультиплекс у ТРК Комод, демонструючи фільм Інший світ 3 Повстання Велетнів, порушили законодавство про захист суспільної моралі.

НЕК звернеться до Мінкульту з проханням роз'яснити демонстраторам фільмів вимоги чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі і до власників кінотеатрів, де виявлені порушення, з вимогою їх усунення та недопущення порушень у майбутньому.

Як повідомлялося, серія Матрьошки телесеріалу Щасливі разом визнана забороненою до трансляції телеканалами України.

В кінці 2008 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надійшло кілька рішень Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі щодо деяких програм і телепередач, які порушують чинне законодавство у сфері захисту суспільної моралі.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK