ЗМІ: Українці почали менше відпочивати за кордоном

ЗМІ: Українці почали менше відпочивати за кордоном
wonder-world.ru

Як зазначає видання, за підсумками минулого року кількість українців, які здійснили поїздки за кордон, склала 15,5 мільйона чоловік-це майже на 2 мільйони менше показників 2007 року.

При цьому, за даними газети Дело, потік туристів з Києва зменшився з жовтня 2008 року в 3,5 рази. Другий у списку антирекордсменів Донецьк, звідки за кордон з'їздило втричі менше жителів. Далі Харків, Луганськ, Одеса, Дніпропетровськ - удвічі. Єдиним містом, яке оживляє ринок туристичних послуг, є Львів з падінням попиту на даний вид послуг у 1,3 рази.

Видання зазначає, що основною причиною падіння попиту на путівки за кордон серед українців стала девальвація гривні, що призвело до подорожчання вартості путівок. Як зазначає директор з туризму компанії Пан Юкрейн Олена Шаповалова, продажі путівок на раніше найпопулярніший напрямок - Єгипет - упали приблизно на 40%. У компанії зазначають, що варто очікувати падіння попиту і по популярним влітку турам до Туреччини.

"Ми прогнозуємо спад за цим напрямком, але не такий сильний, як у Єгипет, - путівки в Туреччину дешевші, а сам переліт займає на 2 години менше часу", - пояснила Шаповалова. При цьому вона зауважила, що плануючи літні авіаперевезення у Туреччину, компанія уже зараз бронює лише 50% квитків від рівня минулого року. Крім того, директор турфірми Феєрія Ігор Захаренко повідомив, що в січні-лютому цього року спостерігається і спад попиту на автобусні тури по Європі, а туристичні компанії стали витрачати більше часу на комплектацію груп. Путівки на раніше "гарячі" святкові травневі тури користуються малим попитом.

Водночас, туроператорам поки важко спрогнозувати ціни на літній відпочинок - готелі оголошують свої розцінки в кінці березня. Видання прогнозує, що власники готелів у Туреччині, швидше за все, проявлять гнучкість, а ось європейці, які не так залежать від українських туристів, не вважають за потрібне дуже сильно знижувати ціни.

Разом з тим, туроператори планують скинути ціни на 5-10% за рахунок здешевлення перельотів. Комісійні турагенції становлять від 2 до 20%, тому тури можуть подешевшати ще на 5-10%. У цілому з жовтня ціни на путівки упали на 20%.

Нагадаємо, згідно з даними турецьких чиновників, за перші вісім місяців 2008 року Україна посідала третє місце за кількістю туристів у Анталії. Станом на вересень 2008 на Анталійських пляжах відпочило 335,6 тисячі українських туристів. Для порівняння, за весь 2007 рік Анталію відвідало 232 тисячі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK