Литвин розповів, коли доцільні позачергові вибори

Литвин розповів, коли доцільні позачергові вибори
segodnya.ua

Як повідомляє Українська правда, про це він заявив в ефірі ТРК Крим, відповідаючи на запитання, чи бачить він у проведенні одночасних виборів на всіх рівнях рішення існуючих в політикумі проблем, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

За словами Литвина, "логіка і сенс у такому підході буде лише за умови введення нової виборчої системи".

Литвин вважає, що під час виборів, зокрема, до рад усіх рівнів необхідно відмовитися від закритих партійних списків, запровадити механізм звітності депутатів перед виборцями та передбачити можливість їх відкликання, пише Українська правда.

Разом з тим Литвин зазначив, що навіть якщо змінити виборчу систему і прийняти політичне рішення про проведення одночасних виборів на всіх рівнях влади, то їх потрібно буде проводити в скорочені терміни, призначивши для проведення усієї виборчої кампанії термін у два тижні.

Спікер пояснив, що тривалі виборчі кампанії та судові процеси, які є наслідком оскарження результатів виборів, дестабілізують соціально-політичну та економічну ситуацію в країні, роблять владу практично недіючою, що за нинішніх умов категорично неприйнятно.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK