У Києві проводять акцію з вимогою ввести пряме президентське правління

У Києві проводять акцію з вимогою ввести пряме президентське правління
Reuters

Організатором акції є громадська організація Господарі землі. За словами організатора, до акції приєдналися 58 різних громадських організацій, до Києва приїхали представники практично всіх областей України, в тому числі Криму, Харківської, Запорізької, Донецької областей, Києва та Київської області.

Люди тримають плакати із написами Ми вимагаємо президентського правління, Криза - час президентського правління, Мораторій на депозити, мораторій на кредити, Ми віримо в перемогу, ми віримо у свободу, Досить народ доїти, треба його годувати.

Учасники акції привезли на невеликій вантажівці макет корабля, що символізує Україну в штормовому морі кризи, а активісти руху прийшли на мітинг у капітанських кашкетах.

Як сказав на мітингу голова Всеукраїнської громадської організації Господарі землі Павло Федоров, головна мета акції - "домогтися прийняття загальнонаціональної програми виходу з кризи". Він зазначив, що навіть якщо цю програму буде прийнято, то активісти руху сумніваються в її реалізації.

На думку Федорова, тільки пряме президентське правління допоможе вивести країну з кризи. "Президент - це особа, яка має взяти на себе відповідальність за те, що відбувається в країні", - сказав він.

За підсумками мітингу прийнято звернення до Президента України з вимогою оголосити надзвичайний стан у країні і ввести пряме президентське правління. У відкритому листі Президенту також наголошується необхідність наділення парламентом Президента повноваженнями керувати урядом.

Учасники акції мають намір провести в п'ятницю подібні акції під стінами Кабінету міністрів, Національного банку та Секретаріату Президента.

Як повідомлялося, активістки Російської громади Криму під час Маршу порожніх каструль в Сімферополі зажадали оголосити імпічмент Президенту України Віктору Ющенку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK