Ющенко підписав раніше ветований закон про Артек

Ющенко підписав раніше ветований закон про  Артек
Фото Миколи Лазаренка

Крім того, закон визначає особливості правового режиму майна дитячих центрів, яке закріплене за ними на праві господарського володіння, та земельних ділянок, наданих їм у постійне користування.

Законом передбачено, що путівки видаватимуть пільгово або безкоштовно дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам та дітям із малозабезпечених або багатодітних сімей, дітям військовослужбовців, журналістів, шахтарів і т.д.

Закон встановлює, що операції з реалізації путівок для дітей пільгових категорій звільнено від податку на додану вартість.

Як повідомлялося, керівництво Артека заявляло, що у державному бюджеті України на 2009 рік не передбачено фінансування на утримання центру. Крім того, керівництво Артека заявило про постійні спроби захоплення земель дитячого центру, ринкова вартість яких складає близько 1 млрд. доларів.

31 січня уряд схвалив зміни до державного бюджету на 2009 рік про виділення 60 млн. грн. на придбання путівок в Артек і виділив із резервного фонду 35 млн. грн. на забезпечення центру.

Крім того, Кабмін передав МДЦ Артек зі сфери управління Державного управління справами Президента в сферу управління Кабінету міністрів.

Із лютого Верховна Рада прийняла закон Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів Артек і Молода гвардія, а 20 лютого Президент України ветував його.

Із березня парламент подолав вето Президента на цей закон, не врахувавши жодної його пропозиції.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK