У БЮТ пояснили, чому вибори незаконні

У БЮТ пояснили, чому вибори незаконні
panorama.pl.ua

Як зауважив народний депутат від БЮТ, керівник підкомітету з питань виборчого законодавства і об’єднань громадян комітету держбудівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України Сергій Підгорний,  постанова від 3 березня була підписана головою ВР, оприлюднена і вона діє. “Ніхто цю постанову не скасував. Вона може комусь подобатися, комусь – не подобатися, але постанова діє. Тому жодних виборів в Тернопільській облраді бути не може. Якби постанову скасував Конституційний Суд – немає проблем. Але крапка не була поставлена. І закликати не виконувати постанову Верховної Ради – це є край цинізму”, – сказав Підгорний.

Він також стверджує, що в області мало місце втручання у виборчий процес. “Є ст. 11 (Закону України Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів), про засади виборчого процесу, яка забороняє втручання будь-кого у цей процес. Навіть якщо суд зобов’язав ТВК відновити виборчий процес, ні облдержадміністрація, ні райдержадміністрації не мали права брати сільських і селищних голів, давати їм завдання привозити з собою членів виборчих комісій і щось виконувати з виборчого процесу, роздавати їм бюлетені, що мало місце в області”, – зазначив Підгорний. Представники БЮТ наголосили, що такі дії були вчинені до рішення Львівського апеляційного суду, а відтак тим більше є незаконними. “Тому ті, хто вірить в закон, той не братиме участь у виборах, хто не вірить – той зробить свій вибір”, – переконаний Підгорний.

Водночас БЮТ розповсюдив заяву, в якій закликав своїх прихильників “керуватися виключно поставною Верховної Ради, якою скасовано вибори до облради”.

“В умовах кризи будь-які позачергові вибори небезпечні, непотрібні та дестабілізують ситуацію. Ми, як відповідальна політична сила, зробили все для того, щоб ці непотрібні вибори не відбулися, а мільйони безглуздо витрачених на виборчу кампанію коштів пішли вам у вигляді зарплат, пенсій, стипендій. Проте нам неодноразово закидали, що ми боїмося відірватися від влади”, – зазначено в заяві.

Водночас БЮТ заявив, що відмовляється від участі у виборах до Тернопільської облради 15 березня і закликав своїх прихильників до бойкоту цього волевиявлення.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK