В Ужгороді облили фарбою пам'ятник Шандору Петефі: угорське консульство обурене

В Ужгороді облили фарбою пам'ятник Шандору Петефі: угорське консульство обурене
stihi.ru

Комунальні служби відразу взялися його відмивати, проте подія вже перетворилася в міжнародний скандал, оскільки це вже третій акт вандалізму протягом останнього тижня над національними символами та героями Угорщини на Закарпатті.

Надзвичайний і повноважний посол Угорської Республіки в Україні Андраш Бартонь, який прибув в Ужгород на святкування з нагоди річниці Угорської революції, прокоментував цю подію так: "Народ, який не поважає історію інших народів, не поважає власну. Акти вандалізму над пам'ятниками угорської історії в Україні здійснювали протягом короткого часу вже двічі. Сьогодні вандали вчинили наругу над пам'ятником спільної історії Угорщини та України, адже на території Закарпаття проживає велика спільнота угорської національності ".

Окрім того, посол зазначив: "Цікаво, в яку Європу намагаються йти люди, які чинятьтакі дії? Неприпустимо, коли заради слова "свобода" хтось намагається принижувати історію сусідів.

Закономірним є питання, чому таке відбувається на тлі загального бажання угорців і українців бути разом в єдиному європейському співтоваристві? "

Також своє обурення з приводу акту вандалізму вже висловило Генеральне Консульство Угорської Республіки в Ужгороді та дипломатичний корпус Ужгородської міської ради.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK