В Україні може з'явитися муніципальна міліція

В Україні може з'явитися муніципальна міліція
Reuters

Як пише видання, місцева міліція координуватиме свої дії з МВС, а фінансуватиметься з місцевих бюджетів.

У МВС підтримали цю ініціативу, однак у парламентському комітеті з питань забезпечення правоохоронної діяльності мають намір перешкодити прийняттю документа, щоб не дозволити місцевим органам влади мати власні служби безпеки та прокуратури.

Законопроект Про місцеву міліцію дозволяє місцевій владі створювати власні збройні формування для захисту правопорядку на території сіл, селищ або міст. У структурі місцевої міліції можуть бути служби дільничних інспекторів, сприяння органам автомобільної інспекції, патрульно-постової служби, сприяння службі МВС у справах неповнолітніх, пише газета.

Крім того, співробітники місцевої поліції зможуть конвоювати та затримувати правопорушників, при цьому їх дії координуються з МВС. Однак рішення про організацію місцевої міліції приймається місцевим органом виконавчої влади, а фінансування здійснюється за рахунок місцевого бюджету, повідомляє видання.

За даними автора законопроекту, депутата Анатолія Матвієнка (НУ-НС), прийняття документа дозволить зменшити навантаження співробітників міліції і більш ефективно боротися із злочинністю. "У МВС не вистачає коштів для фінансування відомства. Ряд функцій МВС перейде місцевій поліції. Чим більше буде органів, здатних стежити за правопорядком на конкретній території, тим краще", - заявив Матвієнко.

Водночас, голова комітету Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець (БЮТ) заявив Ъ-Україна, що його комітет законопроект не підтримає. "Якщо ми підемо таким шляхом, то далі місцеві влади захочуть мати свою службу безпеки, прокуратуру, а цього допустити не можна", - вважає він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK