МВС відклало введення нових швидкісних обмежень

МВС відклало введення нових швидкісних обмежень
itogi.ru

Проти їх прийняття різко виступило МВС, аргументуючи тим, що наші дороги дуже погані, щоб по них їздити швидше 90 км / год., і що саме через перевищення швидкості відбувається найбільше ДТП.

Як повідомила керівник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України Ніна Хмелівська, правилами передбачено можливість зменшення або збільшення швидкості на окремих ділянках за допомогою дорожніх знаків.

"Але збільшення дозволеної швидкості руху до 80 км / год. призвело до зростання аварійності на цих ділянках. Якщо врахувати, що, за Адмінкодекс, штрафувати водіїв починають тільки якщо вони перевищили швидкість більш ніж на 20 км., то можна буде безкарно їздити до 100-110 км / год. по місту і до 130 км / год. по трасі, а через нинішній стан доріг, це неприпустимо ", - заявила Хмелівська.

"Очевидно, що підвищення швидкісного бар'єру на 20 км / год. різко обмежує можливість ДАІ штрафувати за перевищення швидкості, а також брати за це хабарі, адже понад 110 км / год. мало хто їздить. У цьому - основне підґрунтя протесту МВС, - заявила газеті відомий адвокат Тетяна Монтян.

Нагадаємо, на початку березня уряд змінив Правила дорожнього руху (ПДДР) у частині швидкісних обмежень для автотранспорту.

Так, змінами до правил дорожнього руху передбачено, що в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю 70 км / год. (раніше ця цифра становила 60 км / год.), у населених пунктах на дорогах, які мають шість і більше смуг в обох напрямках, - 80 км / год., у населених пунктах на дорогах, які мають шість і більше смуг в обох напрямках руху і встановлено бетонний або інший відбійник - 90 км / ч.

Транспортним засобам (крім автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів та авто, яким керують водії зі стажем до 2 років) на автомагістралях дозволяється рух зі швидкістю 130 км / год., на інших дорогах поза межами населених пунктів - 110 км / год., на дорогах, які проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 (синій знак, початок населеного пункту) - 90 км / год. (ці ж швидкісні обмеження діють і в нинішніх Правилах дорожнього руху).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK