МЗС України завершує розробку річної програми зі вступу в НАТО

МЗС України завершує розробку річної програми зі вступу в НАТО
Фото Галини Гулій/Новинар

"Підготовка програми активно здійснюється. На сьогоднішній день, з точки зору МЗС, попередній варіант річної національної програми знаходиться на завершальній стадії", - повідомив спікер міністерства Василь Кирилич.

За його словами, в МЗС очікують, що найближчим часом буде узгоджено ключові позиції цієї програми, які ляжуть в її основу, і документ буде переданий, згідно з процедурою, на розгляд Секретаріату НАТО.

"Наші надії припадають на квітень, і ми очікуємо, що в квітні річна національна програма стане документом, який визначить порядок дій України на цей рік в питанні її інтеграції в НАТО", - додав Кирилич.

Як повідомлялося, у кінці минулого тижня колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко висловив переконання, що Україна має можливість через рік-два стати кандидатом на вступ до НАТО.

Президент України 13 березня заявив, що вступ України в НАТО стане гарантом національного суверенітету і територіальної цілісності країни, а також зазначив, що не бачить альтернативи вступу в НАТО.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK