У Криму припинено діяльність великого конвертаційного центру

У Криму припинено діяльність великого конвертаційного центру
image.tsn.ua

Як повідомляє в понеділок, 16 березня, прес-група управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в Криму, в ході проведення оперативних заходів, співробітники управління припинили діяльність конвертаційного центру, створеного на базі одного з кримських підприємств, яке було податковою ямою і використовувалося різними фірмами для незаконної конвертації грошових коштів. 

Встановлено, що з метою проведення фіктивного підприємництва та ухиляння від сплати податків, підприємство було зареєстроване за грошову винагороду на одного з жителів Сімферополя. 

Різні суб'єкти підприємницької діяльності Криму та України переказували на рахунок конвертаційного центру безготівкові грошові кошти, які згодом поверталися їм вже у вигляді готівкових грошей за винятком 4-7% від суми. Загальний оборот за рахунком конверта становив близько 10 млн. грн., а незаконно переведено в готівку - близько 6 млн. грн. 

Податківці порушили кримінальну справу за ч.3 ст. 212 КК України (ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах). 

На рахунках фірм-клієнтів конвертаційного центру заблоковано понад 110 тис. грн., вході перевірок пов'язаних з ним підприємств донараховано до бюджету близько 2,5 млн. грн. 

Наразі проводяться заходи, направлені на встановлення повного кола учасників конвертаційного центру, встановлення майна і коштів для відшкодування збитків, заподіяних державі. 

Між тим, 3 березня в Луганській області СБУ викрила конвертаційний центр, через рахунки якого пройшло понад 500 млн. грн. У Києві співробітники Служби ліквідували ще один конвертаційний центр, добовий оборот якого становив понад 1,5 млн. грн.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK