Грач: Тернопільські вибори - індикатор відродження фашизму в Україні

Грач: Тернопільські вибори - індикатор відродження фашизму в Україні
russkie.org

На думку Грача, результати виборів, що відбулися 15 березня у Тернополі, є вкрай небезпечними, оскільки вони свідчать про те, що політика оточення Президента Віктора Ющенка із героїзації пособників Гітлера та насадження антиросійських історичних міфів, принесла свої сумні плоди.

Грач зазначає, що вперше в українській історії у виборах до обласної ради виграла політична сила, що відкрито дотримується нацистської ідеології і не приховує своїх цілей.

"Тернопільські вибори свідчать також, що в українському суспільстві тривають процеси, які вперто не бажають помічати як політична еліта, так і експерти, що її обслуговують", - заявляє лідер кримських комуністів.

Він зауважує, що, незважаючи на економічну кризу, яка в Україні є набагато жорсткішою, ніж у більшості країн світу, жителі західних областей підтримують сили, які висувають геополітичні вимоги, а не роздають соціальні обіцянки.

"Свобода та Єдиний центр зайняли два перших місця на виборах до Тернопільської обласної ради, отримавши сукупно майже половину голосів виборців, тому, що вони виступають за євроатлантичний курс, за розрив зв'язків із Росією, за якнайшвидше приєднання України до НАТО. Проте, мешканців Сходу України намагаються переконати, що на першому плані сьогодні є виключно соціальні проблеми", - заявляє Грач.

За його словами, у той час, коли Захід країни буде консолідуватися на геополітичній основі, Схід буде вирішувати, у кого соціальні гасла є привабливішими.

"Така ситуація вигідна соратникам Ющенка, які одержують можливість безперешкодно проводити євроатлантичний курс, подібний стан справ створює небезпеку того, що геополітичні вимоги південно-східних областей України ігноруватимуть і надалі, а влада у країні, як і раніше, буде зосереджена у руках тих, хто прагне розірвати зв'язки України із Росією та втягнути нашу країну до НАТО", - сказав Грач.

Як повідомлялося, голова Донецької обласної ради, член Партії регіонів Анатолій Близнюк шокований результатами виборів до Тернопільської обласної ради.

На виборах у Тернопільській області ВО Свобода отримала 34,69% голосів (проголосували понад 150 тисяч осіб), Єдиний центр набрав 14,2%, Партія регіонів - 9,8%, БЮТ - 8,1%, УНП - 7,99%, НСНУ - 5,52%, Блок Литвина - 3,6%. Проти усіх проголосувало 6,78% виборців.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK