Дело: Понад 100 депутатів живуть в готелях у кредит

Дело: Понад 100 депутатів живуть в готелях у кредит
Корреспондент

"Кошторис витрат парламенту у 2009 році на 300 мільйонів гривень менший, ніж кошторис 2008 року. Ми прийняли його з дефіцитом 118 мільйонів. З них, зокрема, 7 мільйонів не вистачає на проживання депутатів у готелі", - заявив бютівець.

"У підсумку 115 депутатів живуть в готелі у кредит. Але ж цю суму могли видати депутатам в якості компенсації для того, щоб вони купили собі по однокімнатній квартирі. І тоді можна було б проживати разом зі своїми родинами, а не їздити туди-сюди протягом вихідних", - підкреслив Кравчук.

Він зазначив, що три роки тому було побудовано за рахунок парламенту 17 квартир на вулиці Срібнокільцевій. Однак, за його словами, їх досі не розподілено. "Не виключено, що на найближчому засіданні нашого комітету ми розглянемо це питання", - заявив він.

Крім того, депутат підтвердив, що в будинку по вулиці Садовій, 3а, де знаходяться комітети Верховної Ради, призупинено ремонт.

"Ремонт призупинено. І ні про будівництво, ні про капітальний ремонт приміщень парламенту не може бути й мови. Про продовження ремонту на Садовій навіть і говорити не варто. На завершення реконструкції потрібно виділити 28 мільйонів", - повідомив Делу парламентарій.

Водночас, він повідомив, що парламентських премій та стипендій науковцям, студентам, на які потрібно близько 5 мільйонів, тепер не буде.

Більше того, Кравчук поскаржився на те, що санаторії Верховної Ради знаходяться в жалюгідному стані.

"Ці санаторії буквально виживають. У Дюльбері, наприклад, вже років чотири не фарбували вікна. Тому ми прийняли рішення скасувати безкоштовне оздоровлення депутатів і їхніх родин у цих санаторіях. Тепер усі бажаючі нардепи платитимуть за відпочинок у цих санаторіях гроші", - додав політик.

Нагадаємо, 3 березня Верховна Рада вдвічі знизила зарплату чиновникам вищого рангу, зокрема Президенту, прем'єр-міністру і народним депутатам.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK