Учителька з Кременчука виграла в Європейському суді справу проти України

Учителька з Кременчука виграла в Європейському суді справу проти України
en.wikipedia.org

Про це повідомила сама Ольга Єременко, яка працює у 27-ій Кременчуцькій загальноосвітній школі. Вона уточнила, що рішення суд виніс 12 березня.

За словами вчительки, вона звернулася до Європейського суду в 2006 році разом з кількома іншими Кременчуцьким вчителями. Усі вони не змогли відстояти свої громадянські права в судових інстанціях України. В українських судах різних рівнів вони намагалися отримати виплати, гарантовані вчителям 57-ю статтею державного бюджету - доплати за педагогічний стаж, щорічні суми на оздоровлення та інше. Починаючи з 1997 по 2002 рік, районний відділ освіти не сплачував вчителям згадані кошти.

"Автозаводський районний суд свого часу прийняв рішення на нашу користь. Але грошей нам все одно не виплатили. Бо саме тоді Автозаводський райвідділ освіти реорганізували і утворили міське управління освіти, і почалася тяганина зі з'ясуванням, хто ж винен, щоб врешті-решт, відшкодувати гроші, які роками не виплачуються. Навіть рішення Верховного Суду України було в нашу користь. Але реальних коштів це знову не принесло. Тому в 2006 р. я звернулася до Європейського суду ", - повідомила Єременко.

Невдовзі після подачі позову до Страсбурга вона швидко отримала гроші, які заборгувала їй держава. Однак позовну заяву вчителька не відкликала. У кінцевому підсумку Європейський суд визнав, що Єременко таки має право на відшкодування моральної шкоди за роки тяганини в судах і різних відділах освіти.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли вчитель виграє в Європейському суді справу проти України.

Всього за 2008 рік Україна виплатила 5 мільйонів гривень компенсації позивачам в Європейський суд з прав людини.

у 2002 році було винесено 1 рішення Європейського суду з прав людини проти України, у 2003 - 6, у 2004 - 13, у 2005 - 120, у 2006 - 114, у 2007 - 72.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK