Пірати захопили в Аденській затоці грецьке судно: 24 заручники, серед яких один українець

Пірати захопили в Аденській затоці грецьке судно: 24 заручники, серед яких один українець
pictures.reuters.com

Про це повідомила в ніч на п'ятницю, 20 березня, представник міністерства торгівельного флоту Греції.

За її словами, судно Титан, яке належить грецькій компанії і плаває під прапором Сент-Вінсенту і Гренадін, захопили пірати в Аденській затоці біля берегів Сомалі разом з командою з  24 чоловік.  

Судно вийшло з одного із чорноморських портів і прямувало в Південну Корею з вантажем заліза.

Крім того, як стало відомо з офіційних джерел, серед захоплених у заручники членів команди один українець. Також серед заручників капітан, старший помічник і механік, всі громадяни Греції.  

"У цей час судно прямує до узбережжя Сомалі", - сказав представник грецького міністерства, яке вже попередило про це центри боротьби з піратством у регіоні.   

Кількість нападів морських розбійників біля  берегів Сомалі, а також в інших районах африканського узбережжя останнім часом різко зросла. Пірати отримали мільйони доларів викупу за звільнення захоплених судів.   

У той же час держміністр МЗС Великобританії лорд Марко Меллок-Браун стверджує, що кількість нападів морських піратів біля узбережжя Сомалі значно знизилася внаслідок дій міжнародних ВМС. Про це він заявив у британському парламенті.  

Патрулювання біля узбережжя Сомалі здійснюють військово-морські кораблі Євросоюзу, Росії і Китаю.   

За даними британського МЗС, торік відбулося близько 180 нападів в цьому районі. Пірати захопили 40 кораблів. З початку нинішнього року зафіксовано близько  22 нападів. Захоплено три судна.  

На початок березня заарештовано 250 піратів. З них 130 роззброїли та відпустили, а 110 роззброїли та притягнули до відповідальності.    

Однак, як вважає Меллок-Браун, поки ще "рано оголошувати перемогу", тому що на дії піратів могла вплинути погана погода в цю пору року. "Зараз  несприятлива погода, і щоб переконатися в ефективності дій міжнародних сил, треба пережити і період спокійнішого моря", - сказав лорд.  


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK