Корреспондент з'ясував, які книги читають українські політики

Корреспондент з'ясував, які книги читають українські політики
Корреспондент

Зокрема, Корреспондент побував на книжковому ринку Петрівка в Києві у компанії спікера Володимира Литвина. За книгами спікер, за його словами, особисто ходить кожні вихідні.

У результаті у домашню бібліотеку Литвина переходять біографія президента США Барака Обами,  Зухвалість надії самого Обами, Адмирал. Трагическая судьба Колчака Миколи Черкашина, Казачество: Путь воинов христовых Валерія Шамбарова, а за ними - Український націоналізм і Повседневная жизнь русского офицера эпохи 1812 года Лідії Івченко.

"Люблю історичну літературу, написану крізь призму людей", - пояснює свій вибір Литвин.

Корреспондент пише, що серед вітчизняного політичного бомонду любителів літератури небагато. Політолог Дмитро Видрін повідомив журналу, що основна маса депутатів або взагалі нічого, крім доповідних записок, не читає, або читає те, що дуже модно, та й то в переказі своїх помічників. "У нас роблять навіть огляд Біблії, щоб орієнтуватися, що там пишуть", - сміється він.

Журнал зазначає, що крім Литвина всерйоз захоплюються читанням дійсно не так вже й багато хто: Президент Віктор Ющенко, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, депутат від Партії регіонів Дмитро Табачник і лідер соцпартії Олександр Мороз.

До активних читачів інший політолог Вадим Карасьов додав би ще колишнього міністра економіки Арсенія Яценюка, колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка і депутата фракції Партії регіонів Тараса Чорновола.

Докладніше про те, які книги подобаються представникам українського політичного бомонду, читайте в № 10 журналу Корреспондент від 20 березня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK