У Сімферополі закидали яйцями портрет Мазепи і "піддали" його анафемі

У Сімферополі закидали яйцями портрет Мазепи і "піддали" його анафемі
kianews.com.ua

В акції, яка відбулася перед будівлею Представництва Президента України в Криму, за даними міліції, взяли участь близько 100 осіб - активісти Російської громади Криму й партії Російський блок.

Пікетники назвали Мазепу зрадником російського народу і обурилися святкуванням в Україні його дня народження. "На жаль, ми живемо в такий час, коли святкуються дні народження Бандери, Мазепи, Петлюри. Верховна Рада України вважає (зробити) святковими, а день перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні вони не внесли в почесні дати", - зазначив депутат кримського парламенту Анатолій Жилина.

Учасники акції тримали прапори Росії, Криму, портрети Президента РФ Дмитра Медведєва, прем'єра РФ Володимира Путіна, а також Петра I, транспаранти: Майбутнє України - в союзі з Росією!, Нащадки Мазепи: Кравчук, Кучма, Ющенко.

Під час акції лунали гімн Російської імперії 1833-1917 рр.. "Боже, царя храни!" і "Марш нескореного Криму".

Актор, котрий грав роль священика, здійснив на мітингу "обряд анафеми" Мазепи, а молодь закидала яйцями великий плакат із зображенням "мазепівки" - купюри в 10 гривень із портретом Мазепи.

Як повідомлялося, в рамках святкування 370-річчя з дня народження Івана Мазепи Президент Віктор Ющенко в селі Мазепинці взяв участь у молебні, який провів Патріарх Української Православної церкви Філарет, і поклав квіти до пам'ятника українському гетьману.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK