У Києві презентували книгу Іван Мазепа. Анатомія зради.

У Києві презентували книгу Іван Мазепа. Анатомія зради.

Презентація проходила у Російському центрі науки і культури.

У книзі автор використовував наукові праці, монографії, публікації і твори художньої літератури, в яких відображені факти біографії Мазепи. Серед них дослідження Михайла Грушевського, Вольтера, Миколи Костомарова, а також Три мушкетери Олександра Дюма, поема Полтава Олександра Пушкіна.

Під час презентації Смолянников підкреслив, що в книзі представлені документи, які "відображають справжню сутність Мазепи".

Говорячи про злочини Мазепи, за які церква піддала його анафемі, автор зазначає, що "зрадивши православну державу і склавши присягу шведському королю  лютеранцю Карлу XII, Мазепа привів на українські землі протестантів шведів, які паплюжили православні храми і святині".

При цьому, посилаючись на праці історика Євгена Тарле, Смолянников зазначає, що Мазепа навіть допомагав Карлу XII вибирати напрям ударів по тих чи інших українських населених пунктах.

На обкладинці книги намальована 10-гривнева купюра з портретом Мазепи.

Смолянников - історик-дослідник, член Національної спілки журналістів України, член Союзу письменників-мариністів.

Як повідомлялося, учасники мітингу в Сімферополі закидали курячими яйцями портрет гетьмана Івана Мазепи на знак протесту проти святкування в Україні 370-річчя від дня його народження.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK