СБУ розкрила розкрадання 1,7 млн гривень, які призначено на опалення шкіл

СБУ розкрила розкрадання 1,7 млн гривень, які призначено на опалення шкіл
agentura.ru

Як повідомило Управління СБУ у Львівській області, встановлено, що в минулому році одна із приватних фірм за сприяння голови тендерного комітету відділу освіти Жовківської райдержадміністрації незаконно перемогла у тендері на постачання закладам освіти району майже 30 вагонів вугілля на суму понад 1 млн гривень.

Перевіркою КРУ було встановлено, що з 1822 тонн вугілля споживачам не поставили 320 тонн, хоча кошти фірмі сплачено в повному обсязі.

Крім того, аналіз якості вугілля встановив, що замість передбаченого договором вугілля зольністю 22 і 28%, вартість якого 649 і 549 гривень за тонну, у школи постачали вугілля, зольністю 35-50%, вартість якого не перевищує 300 гривень за тонну.

За даними СБУ, використовуючи таку схему, було незаконно витрачено 1,7 млн державних коштів.

У зв'язку з цим за вищезгаданими фактами порушено кримінальну справу за ст. 191, ч. 5 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 366 (службова підробка) Кримінального Кодексу України.

Крім того, голову тендерного комітету відділу освіти Жовківської райдержадміністрації притягнуто до адміністративної відповідальності на підставі протоколу про корупційні діяння, який складено співробітниками УСБУ у Львівській області.

Нагадаємо, на початку березня в Луганській області СБУ накрила конвертаційний центр, через рахунки якого пройшло понад 500 млн гривень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK