Помер в.о. тимчасового адміністратора банку Київ (оновлено)

Помер в.о. тимчасового адміністратора банку Київ (оновлено)
rkm.kiev.ua

"У ніч з неділі на понеділок помер Володимир Пономар", - сказав представник банку.

Водночас, портал Дело повідомляє, що раніше Володимир Пономар заявляв, що тимчасова адміністрація банку не може виплатити гроші вкладникам через величезні борги деяких компаній перед банком Київ.
Серед цих компаній, зазначає портал, Пономар особливо виділив Київ Житло Інвест, яка винна банку понад 800 млн. грн. Крім того, як повідомляє Дело з посиланням на ініціативну групу вкладників, про існування великого боргу цієї фірми перед банком Київ заявляв і власник банку Віктор Марченко.

Нагадаємо, що в даний час тимчасовий адміністратор банку Київ Анатолій Степаненко перебуває в лікарні після операції.

Також повідомлялося, що НБУ ввів тимчасову адміністрацію у банк Київ терміном на один рік з 9 лютого 2009 року.

Як повідомлялося, 13 лютого НБУ ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів банків Київ терміном на шість місяців з метою створення сприятливих умов для відновлення фінансового стану банків.

Між тим, газета Коммерсантъ-Украина на початку лютого писала, що фінансові проблеми у банку Київ почалися три місяці тому, оскільки банк активно кредитував будівельні проекти, які зараз заморожені, тому банкіри не вірять в успішну санацію банку Київ.

АКБ Київ (раніше - Київщина) заснований у 1993 році. Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2009 року були Микола Марченко (29,2917%), Віктор Марченко (17,4641%), ВАТ Київпроект (14,9225%), ТОВ КУА Інтер Кепітал Груп (4,9444%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (4,887 млрд. грн..) банк Київ займав 39-е місце серед 182 діючих у країні банків.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK