У Києві з'являться Сади світу

У Києві з'являться Сади світу
podrobnosti.ua

"Сади світу - це буде малий парк, де буде представлено 15-20 мікроландшафтів різних країн", - повідомив сьогодні, 24 березня, радника мера Києва Ігор Добрутський.

За словами Добрутського, спочатку влада розглядала кілька варіантів розміщення Садів світу. Серед них були парк Дружби народів, парк імені Максима Рильського, Володимирська гірка та Голосіївський парк, але в кінцевому підсумку було прийнято рішення зупинити вибір на Печерському ландшафтному парку.

Добрутський розповів, що ці експозиції планується облаштувати вздовж однієї із паркових алей, де зараз розташовано збірні металеві конструкції для створення наметів із рослин. Радник мера вважає, що вздовж цієї алеї кожній з країн, яка забажає взяти участь у проекті, можна буде надати територію близько 0,5-1 тис. кв. метрів для розміщення експозиції. Планується, що облаштування цих мікроландшафтів здійснюватиметься за рахунок самих країн або їх інвесторів.

Радник мера: В умовах фінансової кризи і відсутності інвесторів займатися створенням парку Світу недоцільно

Радник мера також додав, що на даний момент заявки на участь у проекті подали 9 країн, серед яких Німеччина, Болгарія, Корея та Азербайджан. Очікується, що посольства цих країн запропонують співпрацю профільним асоціаціям із садівництва і ландшафтного дизайну щодо розробки ескізів для їх мікроландшафтів. У зведенні кожної експозиції можуть використовуватися також і специфічні рослини країни, різні статуї та скульптури.

Водночас, Добрутський визнав, що в управління зеленого господарства Печерського району, де розташований парк, можуть виникнути проблеми із доглядом за специфічними рослинами та охороною цих експозицій після остаточного зведення виставки.

Радник мера також повідомив, що міськадміністрація також планує створити на території парку Дружби народів парк Світу. Там планується представити країни світу в мініатюрі, тобто з елементами ландшафтного дизайну, архітектури і культури кожної країни. Однак додав, що в умовах фінансової кризи і, відповідно, відсутності інвесторів, займатися створенням парку Світу недоцільно.

Нагадаємо, вчора, 23 березня, у Києві розпочався весняний двомісячник із благоустрою міста. Протягом двох місяців влада збирається ремонтувати фасади будинків, відновлювати асфальтове покриття доріг та тротуарів, відремонтувати зовнішнє освітлення у 4 тисячах під'їздів. Також у місті збираються висадити близько 15 тис. дерев, 15 тис. кущів і 2 млн. саджанців квітів. На все це планується витратити 156 млн гривень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK