ДАІ проти підвищення швидкісного режиму в населених пунктах

ДАІ проти підвищення швидкісного режиму в населених пунктах
auto64.ru

Глава ДАІ зазначив, що "останнім часом активізувалися спроби окремих політиків та громадських організацій по збільшенню швидкісного режиму".

Коломієць заявив, що Україна є однією з небагатьох країн Європи, де на сьогодні дозволена в населених пунктах максимальна швидкість складає 60 км / год плюс 20 км. перевищення швидкості, за яке не настає адміністративна відповідальність.

За його словами, у більшості європейських країн дозволена швидкість в населених пунктах не перевищує 50 км / год.

Коломієць також додав, що понад 60% ДТП в межах міст складають наїзди на пішоходів. У минулому році таких випадків було 17 тисяч, при цьому 20% пішоходів загинуло. "Якщо збільшити дозволену швидкість, то смертельних випадків буде більше", - зазначив глава ДАІ.
Водночас, Коломієць підтримує збільшення максимальної швидкості на автомагістралях до 130 км / год., на автомобільних дорогах з 4 смугами і з відбійником до 110 км / год.

Нагадаємо, на початку березня уряд змінив Правила дорожнього руху (ПДР) в частині швидкісних обмежень для автотранспорту.

Змінами передбачено, що в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю 70 км / год. (раніше ця цифра становила 60 км / год.), у населених пунктах на дорогах, які мають шість і більше смуг в обох напрямках, - 80 км / год., у населених пунктах на дорогах, які мають шість і більше смуг в обох напрямках руху і встановлено бетонний або інший відбійник - 90 км / год.

Однак у МВС введення змін до Правил дорожнього руху, які дозволяють їздити на 20-30 км / год. швидше, ніж зараз, відклали на невизначений час.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK