Кабмін та коаліція попередньо погодили план засідання Ради на 31 березня

Кабмін та коаліція попередньо погодили план засідання Ради на 31 березня
lenta.ru

"Сьогодні о 9 ранку відбулася нарада керівництва уряду, керівництва Верховної Ради і лідерів фракцій парламентської більшості. Головне питання, що обговорювалося - підготовка до голосування першого антикризового пакету, який ми готуємо для Верховної Ради.

Це продовження законодавчого наступу Кабінету міністрів, ми готуємо законопроекти, пов'язані із оподаткуванням, про деякі зміни пенсійного законодавства і т.д. Попередньо існує домовленість підготувати до голосування ці законодавчі акти на 31 березня", - повідомив Турчинов у ході сьогоднішнього засідання уряду.

Перший віце-прем'єр також заявив, що розраховує на те, що парламентська більшість мобілізує усіх депутатів фракцій, що входять до коаліції для того, щоб підтримати цей надзвичайно важливий пакет законопроектів.

"У рамках домовленостей, досягнутих сьогодні вранці, - два закони, пов'язані зі змінами бюджету та змінами у сфері оподаткування. Я сподіваюся, що сьогодні уряд підтримає ці законопроекти, і сьогодні ж вони будуть надіслані до Верховної Ради", - додав Турчинов.

Крім того, відкриваючи засідання уряду, перший віце-прем'єр-міністр відмовився від практики внесення додаткових питань із голосу в порядок денний засідання.

"Ми все-таки будемо працювати більш дисципліновано, а значить, і більш ефективно, зокрема позбавимо себе такої слабкості, як прийняття рішень з голосу", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, що сьогодні Партія регіонів пригрозила заблокувати роботу Рaди 31 березня у випадку, якщо на погоджувальній раді 30 березня влада не покаже антикризовий план.

"27 березня ми проводимо загальнонаціональний мітинг Криза - стоп!. Якщо у понеділок, 30 березня, нам не нададуть на погоджувальну раду антикризового плану, а у вівторок не захистять його разом зі змінами до бюджету, що буде гарантією його виконання, то із вівторка Верховну Раду буде заблоковано", - передала слова нардепа-регіонала Бориса Колесникова, прес-служба ПР.

Колесников підкреслив, що у такому випадку партія буде блокувати роботу парламенту до того часу, доки влада не піде у відставку. Крім того, його колега по фракції Олександр Єфремов заявив, що 27 березня у всіх регіонах України, зокрема і у Києві, пройдуть акції протесту. Партія регіонів має намір вивести на акцію протесту в Києві 15 тисяч осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK