Тягнибок озвучив три передвиборчі сценарії - для Ющенка, Януковича і Тимошенко

Тягнибок озвучив три передвиборчі сценарії - для Ющенка, Януковича і Тимошенко
zik.com.ua

"Далі - позачергові вибори у Верховну Раду, які, на мою думку, відбудуться десь у червні. На них ми збираємося взяти свої 7%", - заявляв Тягнибок виданню ще тиждень тому, після того як його політсила зайняла перше місце на виборах в Тернопільську облраду.

У своєму сьогоднішньому інтерв'ю він аргументував свою точку зору таким чином:

"Існує три сценарії. Перший - спочатку проводяться позачергові парламентські вибори, а потім - президентські. Так хоче Віктор Ющенко. Другий - парламентські і президентські вибори проводяться одночасно. Цього хоче Віктор Янукович. І третє - мораторій на будь-які вибори до 2015 року. Це бажання прем'єра Юлії Тимошенко".

При цьому лідер Тягнибок висловив упевненість, що зараз Партія регіонів веде подвійні переговори.

"З одного боку, регіонали домовляються з Тимошенко щодо конституційної реформи та скасування поста Президента; поділу портфелів між Партією регіонів і БЮТ; мораторію на вибори і присяги на вірність Путіну. А з іншого боку, Партія регіонів веде переговори з Президентом. Очевидно, що останній сценарій для них буде вигіднішим".

У своїй статті Розуму намет Ъ також повідомив, що, за словами першого віце-спікера Миколи Томенка, Партія регіонів і Секретаріат Президента вже домовилися провести позачергові вибори до парламенту 7 червня.

"Якщо рахувати від 5 квітня і дотриматись норми про 60 днів, то, за сценарієм, про який я говорив, вибори можуть відбутися найближчої неділі - 7 червня. Можливо, півмісяця вперед або півмісяця назад. Але головне - не залишати вибори на осінь, - заявив Томенко. - Для Партії регіонів важливіше почати президентську кампанію, будучи в уряді і коаліції, а не в опозиції. Вони себе страхують".

Крім того, екс-віце-спікер Ради, нардеп-комуніст Адам Мартинюк 25 березня заявив, що в жовтні-листопаді парламент може переобрати Президента. Про те, що країна перебуває на порозі серії виборів днем раніше заявив і новопризначений заступник глави Секретаріату Президента - представник Ющенка у ВР Ігор Попов.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK