Тейлор хоче поговорити з людьми, які виступають проти візиту корабля США до Севастополя

Тейлор хоче поговорити з людьми, які виступають проти візиту корабля США до Севастополя
Reuters

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам у Севастополі.

За словами посла, "в усьому світі, коли американські кораблі відвідують порти, як правило, дуже позитивна реакція на те, що наші моряки і наші громадяни прибувають з візитом".

Водночас Тейлор зауважив, що "деколи ці візити можуть спричиняти полеміку. В демократичних країнах люди мають право висловлювати власні погляди, незалежно від того, суперечливі вони, чи ні".

За словами посла США, він "з великою повагою" ставиться до демократії в Україні.

"Я радий бачити те, що люди висловлюють свої погляди. Я був би радий нагоді поговорити з людьми, які не бажають, щоб американський корабель відвідав Севастополь".

На думку Тейлора, візит американського корабля - це прояв дружби, дружніх зв’язків між Україною та США.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливу передачу чи продаж Україні американських військових кораблів, Тейлор підтвердив, що офіційні представники Міністерства оборони України зверталися до США щодо цього.

"Дискусія мід американськими та українськими військовими відомствами триває. Поки що жодних домовленостей досягти не вдалося. Це комплексне і складне питання" - зауважив він.

При цьому посол нагадав, що представники українського флоту мають можливість ознайомитися з фрегатом ВМС США. "Вони самостійно можуть ухвалити рішення, чи прийнятна для них така пропозиція", - сказав він.

Як повідомлялося, вранці 25 березня в порт Севастополя прибув з дружнім візитом фрегат ВМС США Klakring.
Прихід корабля супроводжувався акцією протесту збоку низки політичних сил міста, зокрема, на площі Нахімова і Графській пристані зібралися кілька десятків активістів місцевих організацій ПСПУ, Партії регіонів і Русского блока.

Нагадаємо, візит американського корабля триватиме три дні, до ранку 28 березня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK